miercuri, 18 februarie 2009

Intre zi si noapte
Henriette Yvonne Stahl
  • "Se poate sa iubesti atat de tare un om si sa nu stii nici daca sufera, nici daca e viu, nici daca e mort?"
  • "Eu o iubesc, nu sunt indragostita si te asigur ca nu o sa-mi treaca niciodata... Iubirea nu trece niciodata... orice lucru care a existat e vesnic... Eu asa simt... chiar daca vine altceva nu sterge niciodata ce a fost [...] nimic nu se sterge, totul se adauga si mie... mi-e prea greu..."
  • "In definitiv, totul nu este decat o imensa cautare. Oricat ai iubi, oricat de perfecta ai vrea sa-ti fie dragostea, cred ca totusi poti avea o dorinta, tentatii mai bine-zis, si fata de altcineva. Un nestapanit, un slab isi da drumul si strica ce are; un om puternic si constient e fericit si de efortul pe care-l face si pentru a se stapani ca sa pastreze curat ceea ce are."
  • "Cred ca trebuie intr-adevar o mare incredere in cineva ca sa-i povestesti totul fara reticente, dar trebuie totusi o mai mare incredere ca sa fii linistit fara sa stii nimic... fara sa ti se explice nimic, dincolo de fapte."
  • "Deci, isi spuse, poti sa nu vezi multa vreme pe cineva si deodata sa-ti dai seama ca nimic nu s-a schimbat."
  • "La coltul inserarilor

Vom sta alaturi amandoi

Vom astepta etern

Acelasi rasarit de soare

Si nimeni nu va banui

Ca suntem doi."

Un comentariu:

  1. Prin postul ăsta m-ai convins ca într-una din zilele următoare să smulg cartea cu pricina din bibliotecă, şi s-o citesc.

    RăspundețiȘtergere